Arbejde med brøndboring: Hvordan er det lige med opsigelsesperioder?

29 July 2019
Anders Lundtang Hansen
Arbejde med brøndboring: Hvordan er det lige med opsigelsesperioder?

Flere firmaer herhjemme arbejder med brøndboringer, som du blandt andet kan bestille arbejde udført fra hos ferme a-hoejfeldt.dk.

Måske arbejder du endda hos dem eller et andet firma, der til dagligt arbejder med at udføre brøndboringer forskellige steder i landet og måske endda også i udlandet.

Er man ansat i firmaet, så hænger det faktisk også lidt sammen med, hvordan reglerne er angående opsigelse, fyringer og perioder med karens og videre.

Sådan er reglerne faktisk fastlåste ved mange firmaer, men kender du egentlig selv til dem? Ellers kan det være være at læse videre, hvor vi giver dig et godt fingerpeg om, hvordan du kan huske reglerne.

Her er det sådan set lige meget, om du er nyuddannet til at arbejde med brøndboring, eller du måske leder efter din sidste arbejdsplads, hvor du kan af afløb for dine sidste erfaringer og give dem videre til de næste generationer, inden du agter at nyde dit otium.

Lige på dette område er man ofte ligestillet. Så kan man altid tale om forskelle i løn og frynsegoder, men det kommer ofte an på, hvor god den givne medarbejder er til at forhandle om den slags.

Men angående, hvor længe du har været ansat, og hvor længe en opsigelsesperiode du derfor har, kommer an på, hvor længe du har været der.

Lad os sige, du blot lige har været der et par måneder, og enten du som medarbejder eller ledelsen i firmaet finder ud af, at I ikke er et godt match, så er opsigelsesperioden ofte på kort tid.

Men har man været et sted i lang tid, for eksempel i flere år, så har man ret til flere måneders opsigelse, hvor arbejdspladsen skal betale en løn, indtil man finder et nyt sted at arbejde, eller den periode hører op.

Denne rettighed er dog ikke mejslet i sten, så tjek lige din kontrakt efter, inden du skriver under på den.

Read more