Emaljering af badekar – når du vil have luksus tilbage i hverdagen

22 May 2019
Astrid Pedersen
Emaljering af badekar - når du vil have luksus tilbage i hverdagen

Et badeværelse udstyret med et badekar er noget af det tætteste, du kommer på en ægte spa oplevelse i eget hjem. Du kan tage karbad når det passer dig, så længe det passer dig – og trille direkte ind i den bløde seng bagefter. Et karbad inden sengetid forbedrer din nattesøvn, idet det virker enormt afstressende at slappe af i det varme vand.

Tilsæt olie, muskel afslappende badesalt og duftende, helsebringende urter for at forstærke oplevelsen, og lad den akkompagnere af blid, dæmpet musik og duftlys, og du har opskriften på den absolutte wellness.

Et badekar repræsenterer din mulighed for at stresse af efter en lang arbejdsdag uden at skulle betale en bondegård for det. Og er dit hjem i besiddelse af et badekar, bør du således værne om det, såfremt du ønsker at bevare muligheden for denne lille luksus i hverdagen.

Frisk badekarret op med maling af badekar

Desværre sker der ofte det, at emaljen i et badekar bliver så slidt, at kalk og okker aflejrer sig. Når dette sker, opstår grimme gule og brunlige plamager, som føles ru ved berøring. Disse misfarvninger er ikke alene grimme at se på – de danner også grobund for svamp og bakterier, idet hud- og sæberester kan sidde fast deri. Dette lyder temmelig frastødende – og det er det også. Du udsætter dig selv for en sundhedsrisiko, når du bader i et badekar, hvor slitagen har nået dette stadie.

Du behøver dog ikke af den grund at skrotte dit elskede badekar. En dygtig og erfaren håndværker – en såkaldt badekarsmaler – kan i løbet af få timer genskabe den slidte emalje, så dit badekar kommer til at stå som nyt. Efter blot et døgn er badekarret atter klar til at blive fyldt med vand, og brugt til din daglige wellness oplevelse.

Læs mere om ny emalje på emaljering-af-badekar.dk

Flere Nyheder