Giv dit træværk en omgang med sandblæsning og maling

11 August 2020
Lotte Hindsberg

At sidde en sommeraften på ens træterrasse og nyde solen, have gang i grillen og være omgivet af familien og ens gode venner er noget af det mange danskere sætter allermest pris på om sommeren. Måske fordi det er så sjældent at vejret er til det. Det danske vejr er lunefuldt og det betyder også at vores træværk herunder vores terrasse er udsat for lidt af vær.

Derfor er det også vigtigt at der passes på det og det bliver renoveret og malet med jævne mellemrum. Det er vigtigt at træet gåes igennem, råddent træ udskiftes og det samme gør søm eller skuer. Samtidig skal træet have en omgang plejende olie eller maling for ikke at rådne. Det er noget du selv kan sætte en weekend eller 2 af til eller også kan du få en malerfirma i Glostrup til at varetage opgaven.

Start med at få sandblæst træværket

Hvis du har planer om at dit træværk skal holde så lang tid som muligt samtidig med at det skal se ud som nyt er det en god ide at starte med at få det sandblæst. Det er ikke noget du behøver at få gjort hvergang, men hvis du gerne vil have en ny maling eller hvis det er begyndt at afskalle, er det en god ide.

En sandblæsning fjerner al gammel maling fra træværket incl. grimme grønne alger og hvad der må være af skidt og snavs. Det gør det nemmere at se hvilke planker der skal udskiftes og det endelige resultat bliver langt flottere og mere holdbart, end hvis det ikke var blevet sandblæst.

Husk at træværket skal have tid til at tørre inden det males for ellers er der risiko for at der kommer fugt og skimmelsvamp. Det er også vigtigt at der bruges fint sand til sandblæsningen, da træet ellers kan blive ødelagt.

Flere Nyheder