Hvad er en andelsbolig?

01 November 2021
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Måske overvejer du at købe en bolig, men er i tvivl om, om det vil være det rigtige for dig at købe en andelsbolig frem for en ejerbolig. I det tilfælde er det selvfølgelig vigtigt for dig at vide præcis, hvad er en andelsbolig

Når du køber en andelsbolig, ejer du faktisk ikke selve boligen. I stedet ejer du et andelsbevis i boligforeningen, der giver dig brugsret til din bolig. Ved at have et andelsbevis bliver du også medansvarlig for hele foreningens økonomi og lån. Når du har en andelsbolig, er du altså langt mere afhængig af andre, end du er, hvis du har en ejerbolig. 

For de meget individuelt orienterede kan det virke skræmmende, men der er selvfølgelig også store fordele ved at have en andelsbolig. Det er først og fremmest, at det ofte er langt billigere for dig at købe en andelsbolig. Det skyldes, at der ofte er interne regler for, hvor meget prisen på en andelsbolig må stige. 

Få flere gode råd om andelsboliger 

Hvis du gerne vil have flere gode råd om andelsboliger, er det en god ide for dig, at du læser mere på bloggen hos Bankly. De har en stor blog, hvor du kan blive klogere på lån og privatøkonomi. Derfor har de selvfølgelig også en stor blog, hvor du kan læse mere om andelsboliger. 

Det kan for eksempel være i forhold til, hvordan andelskronen bliver udregnet. Hvis du har kigget lidt på andelsboliger, har du sikkert hørt udtrykket. Andelskronen er et lidt kringlet udtryk, der dækker over, hvad ejendommens værdi er, hvad dens øvrige aktiver er værd, fratrukket hvad foreningens gæld er. Det hele bliver divideret med det oprindelige indskud fra alle andelshaverne. 

Som du næsten kan gætte ud fra beskrivelsen, findes der altså ikke en andelskrone for alle andelsboliger. I stedet vil den være forskellig fra forening til forening. 

Flere Nyheder