Hvad er en bygning uden facadeelementer?

Det er lidt et retorisk spørgsmål, vi indleder denne artikel med, for hvis en bygning af den offentlige eller private art ikke har en facade, så kan man ikke rigtig sige, at man har at gøre med et helt hus.

Rettere sagt er det et hult hus, for at være lidt spøgfuld. 

På samme måde, som at man holde rejsegilde, når de første elementer af taget bliver lagt, så burde man også på en eller anden pæn måde markere, når facaderne på en bygning er ved at tage form.

For det er nemlig her mellem, at man har lagt grunden til bygningen og når videre til taget, at huset går fra at være en tegning på et papir til at være noget, man kan se, røre og fornemme i det virkelige liv.

I gamle dage måtte murermestrene og andre nøje følge en arkitekts plan til, hvordan sådan en facade og resten af bygningen for den sags skyld skulle se ud og tage sig ud.

Man byggede ofte bygningen på stedet med mursten for mursten eller bindingsværk, hvis det var det, man foretrak med ens hus.

Det kunne tage rigtig lang tid at blive færdig med, men resultatet var så også derefter, hvor hver enkelt mursten var håndlagt, og der var kærligt taget hånd om den.

Nu om dage kan man stadigvæk få samme omhyggelighed med at lave facader, men man kan faktisk skabe dem helt færdige, så de bare skal hejse op til resten af husets konstruktion.

Den slags sørger firmaet praefa.dk for, hvor de kan eksekvere mange forskellige varianter af facader i diverse materialer.

Dette medfører, at man via dem hurtigt kan opføre huse, hvis der for eksempel er boligmangel, og man hurtigt kan have et samlebånd kørende med at skabe præcise facadeelementer, men hvor der, som nævnt, stadigvæk er kærtegnet for hver enkelt lille detalje.

 

Related posts