Kan dit gulv slibes?

08 February 2022
Steffen Hansen

advertorial

Er dit gulv blevet slidt efter mange års brug, og kunne du godt tænke dig at få det slebet? Hvis ja, så kommer det helt an på, hvilken type gulv du har i dit hjem. Nogle typer gulve kan nemlig holde til at blive slebet ned, mens andre ikke kan på grund af de materialer, de består af. Vi har lavet en liste med nogle gulvtyper, hvor vi svarer på, om de kan slibes eller ej, og hvorfor. Hvis du vil blive klogere, så læs med her. 

gulvafslibning i Jylland

Massivt gulv

Trægulv kan slibes, men hvor meget det tåler, kommer an på kvaliteten. Massive trægulve i form af brædder eller parket må for eksempel ikke slibes for meget, da det kan svække samlingen. Du kan måle mellem samlingerne for at se, hvor langt ned der er. Der er bestemte mål for, hvor langt ned der må være, før du der slibes.

Lamelgulv

Da lamelgulve er bygget op af flere lag, ofte med et massivt lag træ øverst, så kan de også i nogle tilfælde slibes. Det øverste lags tykkelse afgør, hvor meget dit lamelgulv må slibes. Hvis det øverste lag er omkring seks millimeter, så tåler de bedre slibning end hvis det øverste lag er tyndere. 

Laminatgulv

Laminatgulve kan ikke slibes. Det øverste lag består nemlig af plast og ikke træ. Derfor kan laminatgulve dog stadig have udseende som trægulv. Der er derfor vigtig, at du er klar over, om dit gulv er laminat eller ægte trægulv. Dette kan du blandt andet få en fagperson til at tjekke for dig. 

 

Hvis du gerne vil have slebet dit gulv, så er den sikreste løsning at få hjælp fra en gulvsliber. En gulvsliber er erfaren inden for gulvafslibning, og du vil dermed kunne være sikker på, at opnå et godt resultat, hvis du får professionel hjælp. 

Flere Nyheder