Kom ud af misbruget med en professionel alkoholbehandling

Lever du tæt sammen med en alkohol misbruger, har du sikkert mange gange overvejet, hvordan du skulle gribe sagen an. Hvis din familie efterhånden er ved at være tyndslidt i kanterne, er der grund til at slå alarm – for når først et misbrug er nået derud, hvor det begynder at tære på familien som helhed, kan misbruget være direkte skadeligt for ikke alene misbrugeren, men også for de øvrige familiemedlemmer – og i særdeleshed børnene. Alle undersøgelser peger på, at børn, som er vokset op i en familie, hvor en eller begge forældre var alkoholikere, har stor sandsynlighed for selv at udvikle et misbrug i løbet af deres liv.

Samtidig er det meget traumatiserende for børn at opleve den personlighedes ændring, et afhængigheds betinget misbrug som oftest vil medføre. Alkoholikere og andre typer misbrugere tilsidesætter som regel alt, hvad der betyder noget – familie, job, venner – til ære for afhængigheden og dettes objekt. Og som barn er det, at alkohol betød mere for mor eller far end én selv, en forfærdelig viden at vokse op med.

Agér ansvarligt – kontakt en misbrugskonsulent

Som voksent menneske i et forhold til en alkoholiker, er det således vigtigt, at du er dig dit ansvar bevidst. Ellers er du faktisk lige så skyldig i afhængighedens smertelige følgevirkninger, som den direkte misbrugsramte. Derfor bør du omgående kontakte et misbrugscenter, som kan hjælpe dig med at lægge en plan for, hvorledes din familie kan komme ud af misbrugs situationen.

Behandlingscenter Stien tilbyder afvænningsforløb for alkoholikere, hvor den misbrugsramte kan modtage behandling og terapi baseret på principperne i Minnesota kuren. Sideløbende med dette forløb er det muligt for resten af familien at deltage i et familie forløb, under hvilket de enkelte medlemmer udrustes dels med viden om misbrugets natur, dels med en værktøjskasse, som kan hjælpe familien med at komme videre i livet som en samlet enhed.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Related posts