Sådan sætter du dit gamle badekar i stand

20 November 2021
Steffen Petersen

advertorial

Hvis du læser med, er det formentlig fordi du har et badekar, der trænger til at blive sat i stand. Det er hverken særlig tiltalende for øjet eller behageligt at bruge et badekar, der er hullet eller slidt. Du har måske også bemærket, at dit badekar har mange små revner og splinter rundt omkring på karrets overflade, hvilket betyder, at det har brug for meget mere end bare et lag maling! I så fald bør du fortsætte med at læse med, da vi vil komme med gode råd til, hvordan du fikser dit badekar.

 

image

 

Rengøring af badekarret

Før du går i gang med at fikse badekarret, er det vigtigt, at det er rent. Sørg for at bruge rengøringsmidler, der er sikre til rengøring af badekar, f.eks. hvid eddike. Du kan også bruge kommercielle produkter, som ofte findes i dagligvarebutikker såsom universalrengøring. Der er dog ingen garanti for, at det er ligeså effektivt og det er derfor en god idé at bruge anbefalede produkter.

Giv det en omgang maling

Hvis du er så heldig, at dit gamle badekar blot trænger til en kærlig hånd og ikke har nogle huller eller ridser, kan du nøjes med at give det en gang maling. Det kan give dit badekar et helt nyt liv og du sparer mange penge sammenlignet med, hvis du skulle købe et nyt.

Reparation af emalje

Hvis du er lidt mere uheldig og dit badekar enten er ridset og/eller hullet, så skal du reparere badekarrets emalje. Det er en lidt sværere proces end at give badekarret en omgang maling, men det er ikke umuligt. Når du skal reparere et hul i emaljen, skal du bruge polyurethan. Det kan være et svært materiale at arbejde med og nogle anbefaler derfor, at man hyrer en professionel til det, hvis man ønsker et flot resultat. Du skal derfor beslutte dig for om du vil forsøge selv eller om du vil betale dig fra det. Du kan læse mere om dine muligheder ved at søge på renovering af badekar

Flere Nyheder