Spar penge med en hurtig og nem reparation af et stenslag

17 March 2021
Lotte Hindsberg

Hvis uheldet er ude, og du oplever at få et stenslag på din rude, er der meget, du kan gøre for at sikre, at du ikke skal ud og have skiftet hele ruden, men i stedet kan få en hurtig og nem stenslag reparation

Fordelen ved at få en reparation i stedet for at få udskiftet ruden er at det er meget nemmere, billigere og hurtigere. Derfor er det værd at prøve at undgå at skulle have ruden udskiftet. Hav altid en rulle tape i bilen. Et stykke tape over stenslaget er med til at mindske muligheden for at revnen udvikler sig til at blive større end en 2 kr. Er stenslaget større end en 2 kr. er det ikke muligt at reparere ruden. 

Det er også vigtigt at du efterfølgende kører så lidt som muligt, da bilens bevægelser ligeledes kan få revnen til at blive større og du risikere at du ikke kan se ud af ruden. 

Stenslag og sikkerhed

Der er en stor sikkerhedsrisiko forbundet med et stenslag i ruden. Det skyldes at stenslaget kan udvikle sig til revner og i værste tilfælde er det ikke muligt at kunne se ud af ruden. Samtidig sidder der i nutidens bilruder en masse elektronik, som er i fare hvis ruden revner. 

Det er også den elektronik der gør det mere omstændigt at udskifte ruden end tidligere. I dag vil det tage 1-2 dage at udskifte en forrude. Der skal bestilles en original rude hjem og så skal den gamle rude tages ned og den nye i.

Efterfølgende skal den så tørre før det er sikkert at du kan køre i bilen igen. Til sammenligning tager det omkring 15-20 min at reparere en rude ved hjælp af lim og UV stråler.

Husk at undersøge om din bilforsikring dækker. Nogle forsikringer dækker, men andre gør ikke.

Flere Nyheder